PILTUUDIS: Loomemaja avas uksed

“Täna saame avada maja, mis meid rõõmustab mitte ainult ühe suve jooksul, vaid aastaringselt,” ütles MTÜ Saaremaa Loomemaja juhatuse liige Maris Rebel (pildil esiplaanil) eile turuhoone ees, viidates mullu Kuressaare kesklinnas tegutsenud Loomesuvilale.

Maanus Masing

Loomemaja eesmärk on ühendada erinevate elualade loov­ettevõtjad Saare maakonnas. Sinna alla käib terve rida valdkondi, alustades arhitektuurist ja disainist ning lõpetades käsitöö, kunsti ja reklaamiga. Nii on loomemajas avatud pood, kus müüakse ainult Saaremaa kohalike meistrite kätetööd, ja trepigalerii. Teiselt korruselt leiab käsitöö- ja kunstimeistrid. Samuti toimuvad seal mitmesugused kursused ja koolitused nii lastele kui ka täiskasvanutele. Loomemaja eestvedajate sõnul ei loo nad lisaväärtust ainult majanduslikult ja sotsiaalselt, vaid ka keskkonna, mis tõmbab ligi ärksaid mõtlejaid ja tegijaid.

Avamispäeval sai kuulda kirjaniku Sven Kivisildniku mõtisklust teemal “Looming, kogukond, äri”. Samuti pajatati põnevaid seiku turuhoone ajaloost ja esinesid muusikud.

Print Friendly, PDF & Email