Kihelkondlased kutsuvad hoovidesse

23. juunil toimub esmakordselt Kihelkonna avatud hoovide päev, kus seitse peret teevad omad väravad lahti ning pakuvad näiteks sauna, ratsutamist, head sööki või võimalust osta teise ringi kaupu.

Kohalikke aktiivseid inimesi koondav mittetulundusühing TIOK eestvedamisel avatakse väravad neljas elamises Kihelkonna alevikus ja kolm pisut eemal külades. “Lisaks maitsvale kõhutäiele võib avatud hoovidest leida näiteks hommikusauna, ratsutamise, fotonurga, erinevaid kirbukaid,” loetles üks ürituse eestvedajatest ning isegi kaasa lööv Eveli Ait. Väravad on lahti 10st–13ni. Mustjala maantee 5 teeb uksed lahti kell 9 hommikusöögiga ning alustab aida tühjendusmüügiga.

Pärast üritust kell 14 algab külade jalgpalliturniir, kuhu oodatakse ka külalisvõistlejaid. Enne jaanitule süütamist ja tantsu-tralli näitavad oma jõudu aga rammumehed, toimuvad traditsioonilised saapa- ja padjavise.

Print Friendly, PDF & Email