Teistmoodi…


Inspiratsiooni võib saada ka väga tavalistest ja igapäevastest asjadest. Kui sellele liita veel paras annus fantaasiat, head maitset ja meistrikätt, võib tulemus olla ühtaegu nii kunstiline kui ka praktiline. Just seda kõike ongi Martin Krooti looming, mida võis näha tänavusel sisustusmessil.

Kuidas sündis idee masinaosade jms nii “ebasihipäraseks” kasutamiseks?

Algul proovisin valgusteid ehitada palkidest, laudadest ja muust puitmaterjalist. Masinaosadest disainvalgustiteni tõi mind kuuri alt leitud kastitäis Vene tehnika osi. Mootorikolvid oli sinna toonud minu vanaisa ning kuna mind köidavad väga autod ja muu tehnika, tundus vanadele autoosadele uue elu andmine väga põnev väljakutse.

Minu vanavanemad olid väga säästlikud ja hoidsid alles kõikvõimalikke asju, mida võis tulevikus vaja minna. Suure kogumise ja hoidmise tulemusena oli kuuri alla kogunenud hunnikute viisi mootori- ja muu tehnika osi. Vene ajal oli ju kõigest puudus, paljusid asju ei olnud saada ja kõike oli väga keeruline hankida. Peaaegu kõik minu esimesed valgustid valmisid just nendest kuuri alt leitud materjalidest.

Loe edasi Oma Kodu suvenumbrist

Print Friendly, PDF & Email