ÜLESKUTSE: Lapsed trenni – et suvi ei läheks luhta! (8)

Suurel osal lastest on kool juba läbi ja ees pikk suvi. Kas lasta päevadel lihtsalt niisama mööda minna või õppida midagi põnevat ja kasulikku ning leida uusi sõpru? Kuressaares tegutsev treener Olev Väin (pildil) ootab lapsi tasuta trennidesse – võitluskunste õppima.

Heategevuslikus programmis “Et suvi ei läheks luhta!” saavad Saaremaa lapsed tänavu õppida karated, džuudot ja ka kikkpoksi. Trennid on mõeldud eelkõige 10–14-aastastele poistele ja tüdrukutele, ent võivad tulla ka paar aastat nooremad või vanemad.

Treeningud hakkavad pihta juba järgmisel nädalal, 21. juunil, ja kestavad sügiseni. Igal kolmapäeval saavad noored tasuta osaleda poolteise tunni pikkuses trennis, mis kestab Kuressaare spordikeskuses kella 17-st 18.30-ni.

Kuna karateföderatsiooni esimees palus, et ma lastele karated õpetaksin, alustan kõigepealt sellega. Õpetan lastele löögitehnikat – käe- ja jalalööke – ning ka kukerpalle ja kukkumist, samuti maadlusvõtteid.

15.–21. juulini toimub nädalane laager. Iga päev on kavas kaks trenni – üks hommiku- ja teine õhtupoolikul. Vahepealse aja saavad lapsed oma äranägemise järgi mööda saata.

Isegi need, kes otsustavad ainult nädalase laagri kasuks ja seal korralikult trennides käivad, oskavad laagri lõpuks lööke ja mõnd heidet, samuti kukerpalle visata ja õigesti kukkuda. Mis kõige tähtsam – oskavad end vajadusel kaitsta. Kogu trenn ongi sellele üles ehitatud, et lapsed õpiksid ennast kaitsma.

Trenni jaoks sobiv riietus on lühike dress ja trenni tehakse paljajalu.

Need, kes soovivad tulla järgmisel nädalal algavatesse trennidesse või siis ainult juulis toimuvasse laagrisse, saavad end registreerida programmi “Et suvi ei läheks luhta!” koduleheküljel www.esell.ee või telefonil 50 72 743 (Olev Väin).

Print Friendly, PDF & Email