II Ultima Thule maraton ootab osalema

16. septembril kell 11 antakse Kuressaare lossihoovis start II Ultima Thule maratonile. Kuressaare linnas ja selle lähiümbruses Lääne-Saare vallas kulgeval rajal on võimalik joosta nii maratoni kui ka poolmaratoni ning 21,1-kilomeetrisele distantsile on oodatud ka kõndijad ja kepikõndijad.

Ultima Thule maratonile saab registreeruda maratoni kodulehel http://ultimathulemarathon.com. 31. augustini on osavõtutasu 20 eurot. Kõik enne septembrikuud registreerunud osalejad saavad nimelise numbri. Ajavahemikus 1.–14. september on osavõtutasu 25 eurot ja 16. septembril ehk stardipäeval 30 eurot. Stardinimekiri täieneb jooksvalt igal nädalal ning seda saab jälgida nii Ultima Thule maratoni kodulehel kui ka Facebooki lehel https://www.facebook.com/UltimaThuleMaraton.

Ultima Thule maratoni ühe korraldaja ja rajameistri Raili Rüütli sõnul on rajad sel aastal veidi teistsugused kui mullu. “Soovime anda osalejatele võimaluse näha uusi kohti ning joosta ja kõndida tänavatel, kus on rohkem kaasaelajaid,” rääkis Rüütel. Ta lisas, et stardi- ja finišipaik on endiselt Kuressaare lossihoovis.

Kuressaare linnapea Madis Kallase sõnul loodetakse tänavu starti saada vähemalt 500 jooksjat ja kõndijat. “Esimene Ultima Thule maraton sai osalejatelt palju kiidusõnu, mis on korraldajatele nii tunnustus kui ka kohustus saavutatud taset hoida,” ütles Kallas.

Ultima Thule maratoni medal, mille on kujundanud Raul Vinni ja valmistanud Kuressaares tegutsev ettevõte OÜ Sporrong Eesti, valiti Eesti 2016. aasta jooksuvõistluste kõige ilusamaks medaliks.

17. septembril 2016 toimunud esimesest Ultima Thule maratonist võttis osa 190 spordisõpra, neist 33 jooksid maratoni, 80 poolmaratoni ja 77 läbisid 21,1 kilomeetrit kõndides või kepikõndi tehes.

Ultima Thule maratoni idee autor on Rasmus Kagge, kes käis mõtte välja 2015. aasta detsembris Saare maakonna arengukonverentsil “Ultima Thule – maailma äärel on kõik võimalik”. Et just Saaremaa on paljuotsitud müstiline ja müütiline Ultima Thule, kuhu 4. sajandil enne meie aega jõudis ajaloo esimene maadeuurija, kreeklane Pytheas, on väitnud nii Lennart Meri oma raamatus “Hõbevalge” kui ka Raul Talvik 2015. aastal ilmunud teoses “Teekond maailma ääreni”.

Ultima Thule maratoni korraldab MTÜ Karujärve Tervisespordi Keskus koostöös Kuressaare linna ja MTÜ-ga Visit Saaremaa.

Anu Vares,
arendusnõunik

Print Friendly, PDF & Email