Lääne-Saare kogukonnakogu moodustavad 13 kanti (8)

Teisipäeval toimunud külavanemate ümarlaual lepiti kokku, et Lääne-Saare vallas luuakse üks 13-liikmeline kandipõhine kogukonnakogu.

Valla infotöötaja Merike Lipu sõnul oli kokkusaamine, kuhu olid kutsutud ka vallavolikogu külaelu komisjoni liikmed, asjalik ja jõuti üksmeelele, et kogukonnakogu moodustatakse 13 kandi esindajatest.

“Kogukonnakogu eesmärk on olla vallavalitsusele tugev partner, kellega arutada piirkonnaga seotud küsimusi,” lisas ta.

Ümarlaual osalenud vallavolinik Mart Maastik ütles, et kokkulepitud lahendus tundub mõistlik. Algselt oli arutusel ka variant, et kogu moodustavad 18 kanti, kuid lõpuks jäid asjaosalised nõusse kolmeteistkümnega. Kes igast kandist kogukonnakogusse esitatakse, tuleb Maastiku sõnul kokku leppida kohalikel inimestel endil.

Mil moel see toimub, tuleb inimestel endil otsustada. Oma esindaja nimetavad kogukonnakogusse Lümanda kant, Taritu kant, Abruka kant, Nasva kant, Aste kant, Randvere kant, Kärla kant, Paadla kant, Sauvere kant, Eikla kant, Kaarma kant, Kudjape kant ja Tahula-Vaivere kant.

Print Friendly, PDF & Email