Muusikakooli 20. lend

Kahekümnes lend on tõenäoliselt ka viimane lend, kes lõpetab muusikakooli Orissaare vallas.

Tänavu kevadel lõpetas Orissaare muusikakooli kaheksa õpilast, muusikakooli kahekümnes lend. Meie muusikakooli jaoks on see päris suur lend. Huviharidus ei ole kohustuslik ja paljudel, kes alustavad õpinguid, ei ole püsivust, et läbida seitsmeaastane programm algusest lõpuni.

Lõpuaktusel on alati kahju, kui andekad noored muusikud muusikakoolist lahkuvad. Hakkavad ju esimesed suuremad teosed just enne kooli lõpetamist korralikult kõlama ja õpetajad saavad lõpuks nautida tööd noorte inimestega, kellel on tekkinud piisav teadmiste ja oskuste pagas, et kaalukamaid teoseid õppida. Ja juba on nad muusikakoolist läinud.

Lahkumise kurbuse kõrval on rõõm, et sel aastal on nii paljud avaldanud soovi muusikakooli õppima tulla. Sellel kevadel esitati 19 uut avaldust, mis on Orissaare muusikakooli jaoks suur number.

Kahekümnes lend on tõenäoliselt ka viimane lend, kes lõpetab muusikakooli Orissaare vallas. Järgmised lennud on juba suure Saaremaa valla muusikakooli lõpetajad. Hoolimata omavalitsuste struktuuridest on muusikakooli töö sisu ikka sama – pakkuda noortele võimalust omandada kvaliteetne muusikaharidus – ja tundub, et muusika õppimine on noorte hulgas endiselt populaarne.

Martti Nõu, direktor

Print Friendly, PDF & Email