Saaremaa valla sümboolika rahvahääletus kestab edasi (3)


Esialgsete plaanide järgi pidi hääletus lõppema eile pärastlõunal, kuid Lääne-Saare valla infotöötaja Merike Lipu sõnul lõppeb hääletus siis, kui riigikantselei on edastanud oma arvamuse kavandite kohta.

Nimelt on hääletusele pandud lippude ja vappide kujundus, mis peab vastama teatud tingimustele, praegu ülevaatamisel. Pärast seda koguneb konkursi komisjon, et leida parim võimalikest variantidest.

Lipu avaldas lootust, et tähtaja pikenemisega suureneb ka inimeste osalus.

Saaremaa valla Facebooki lehel juhtis eilse seisuga kindlalt 181 häälega töö “Saaremaa valla sümboolika I” (pildil), mida kirjeldatakse lehel järgmiselt: “Rist sümboliseerib Saaremaale omaseid tuulikuid, mis näitavad meie töökust ja visadust. Kuressaare piiskopilinnus tähendab kodu ja turvalisust.

Viikingilaev seilamas lainetel tähendab minevikku ja selget sihti tuleviku suunas. Laeval on üksteist kilpi, mis tähistavad Lääne-Saare, Salme, Torgu, Kihelkonna, Mustjala, Leisi, Orissaare, Valjala, Laimjala ja Pihtla valda ning Kuressaare linna. Ankur – saarlased on alati olnud mererahvas. Mõõgad ja kilp sümboliseerivad murdumatut vaimu, mis viib alati kindlalt sihile.”

Merike Lipu sõnul korraldatakse rahvahääletus Facebookis, kuna seal on inimeste osalus kindlasti suurem kui mõnes teises keskkonnas.

“Tegime Lääne-Saare valla sümboolika hääletuse VOLIS-es, kuid seal oli osalus väga väike,” nentis Lipu. Seda hirmu, et konkursi võidab sobimatu töö, mida aga inimesed on kõige rohkem jaganud ja laikinud, tema sõnul pole, sest valla lipu ja vapi kohta teeb lõpliku otsuse siiski asjatundjatest koosnev komisjon.

Teele Tilts

Print Friendly, PDF & Email