Peeter Pihel pakub eurorahvale hapurokka

Rootsi parimast restoranist Fäviken Magasinetist kodumaale tagasi tulnud Peeter Pihelil on ees söömaaegade ja vastuvõttude maraton, poole aasta jooksul kokku 35.

“Eesti kokad ainult võitsid Brexitist,” ütles Pihel Postimehe lisale Arter. Ta ei pidanud silmas mitte seda, et varsti endasse sulguva Ühendkuningriigi köögi üks hitte fish’n’chips asenduks kodumaiste Mulgi kapsastega, vaid et pool aastat ettepoole toodud eesistumine aitab Eesti köögil suviselt särada ja säästab külalisi vastlapäeval keedetud seajalgadest.

Sealjuures ei ole külalistele plaanis pakkuda ei peent hanemaksa ega trühvlit, vaid ehedaid Eesti maitseid, sealhulgas hapuoblikakreemi ehk nüüdisaegsesse maitsekuube sätitud vana Muhu talumaiust hapurokka, millega Pihel juba Pädaste mõisa restorani peakoka aegadel laineid lõi.

 

Print Friendly, PDF & Email