GALERII: Keski asus Saaremaal juhtima Mihkel Undrest (18)

Autor: Irina Mägi

Laupäeval, 3. juunil, kogunenud Keskerakonna Saaremaa piirkonna erakorraline konverents valis oma uueks juhiks Mihkel Undresti.
“Ei tea kas uusi tuuli oodata on, aga katsume asju teisiti ajada,” arvas vastvalitud esimees Mihkel Undrest, lubades, et annab esimesel võimalusel pikemad vastused.
Piirkonna 301 liikmest osalesid hääletusel 57 ning Undrestile lisaks, pääsesid juhatusse Aivar Aru, Jaanika Rikko, Helle Sulg, Larissa Koppel, Liina Jürisson, Rainer Helde ja Urve Lillimägi.

Keskerakonna Saaremaa piirkond on tänavu juba korra endale juhi valinud, nimelt veebruari lõpus valiti erakonna kohalikuks juhiks taas Janne Nurmik. Ta on öelnud, et kandideeris parimas lootuses, et erakonna peasekretär täidab piirkonna juhatusele kui ka erakonna esimehele antud lubadust, mille sisu ei soovinud ta täpsustada. Mai alguses aga selgus, et seda ei juhtu ning juhatus otsustas oma tegevuse peatada kuni piirkonna erakorralise koosolekuni, kus oleks päevakorras praeguse esimehe ja juhatuse tagasiastumine ning uue esimehe ja juhatuse valimine.

Mai lõpus kokku tulnud Keskerakonna juhatus otsustaski, et 3. juunil kutsutakse uuesti Saaremaa piirkonna liikmed kokku ning esimehe kohale kandideerisid Mihkel Undrest ja Aivar Aru.

Tõnis Kipper lahkus erakonnast

Laupäeval astus Keskerakonnast välja Tõnis Kipper, kes oli organisatsiooni liige olnud 18 aastat. Kipperi sõnul talle ei meeldinud, et asju aeti üle piirkonna juhatuse ning kohalikke ei usaldatud, ega võetud kuulda. Ligi paarkümmend aastat liige olnud Kipper ei mäleta, et varem sellist käitumist nii palju oleks olnud.

Endine Keskerakonna Saaremaa piirkonna esimees Janne Nurmik: 

Minu ülesanne jõudis Keskerakonna Saaremaa piirkonna esimehena 3.juunil sihtpunkti. Tõestasin endale ja usun, et ka minu lähedal seisnud meeskonnaliikmetele, et Keskerakonna mainet on võimalik Saaremaal tõsta, erakonna tegevusse kaasata isemõtlevaid ja intelligentseid inimesi ning seda mitte projektipõhiselt, vaid järjepideva arengu soosimisega. Kui inimesed mõtlevad ühes taktis ja töötavad ühe eesmärgi nimel, tuleb tulemus hästi välja.

Soovin Saaremaa piirkonna uuele esimehele ja juhatusele mõttehelgust ja südametarkust! Siiras tänu kõigile, kes on mind Saaremaa piirkonna esimehena toetanud ja erinevates ülesannest aidanud. Erilise kummarduse teen siinkohal Keskerakonna juhatuse liikmele, riigikogu aseesimehele Enn Eesmaale, kes on Saaremaa piirkonda toetanud nii oma elukogemuse, teadmiste kui rahaliste võimalustega! Lisan, et Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmetest on Enn Eesmaa ainus, kes on viimase kahe ja poole aasta jooksul Saaremaa arengusse panustanud ka oma nn katuseraha.

Tänapäeva maailmas, kus konkurents on nii tihe, suudab inimene ikkagi ühte asja hästi teha. Olen endiselt seda meelt, et jõuga ei muuda maailma helgemaks, ammugi mitte elu Saaremaal. Jään ootama aega, mil Keskerakonna
põhitõdedes on esirinnas läbipaistvus, ausus ja õiglus ning peab paika Keskerakonna esimehe Jüri Ratase öeldu 5. veebruari Tallinn TV saatest „Nädal+“, et „tuleb olla tulemusele orienteeritud, vaja on otsustusjulgust ja partnerite
vahelist usaldust”.

Seni, nagu märkis peaminister, Keskerakonna esimees Jüri Ratas 1. mail peetud töörahva püha tähistamise kõnes, püsige terved, sest nagu lausus Ratas: “Me kõik peame püsima terved iseenda, oma lähedaste ja sõprade rõõmuks. Kõrge elukvaliteedi tagab meile hea tervis, väärikas sissetulek ja lähedaste toetus.”

 

Print Friendly, PDF & Email