President Kaljulaid on külas Muhus ja Saaremaal (GALERII täiendamisel) (8)

Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid alustas oma kahepäevast ringsõitu maakonnas Muhu saarel asuvale presidendi alleele pärnapuu istutamisega ning muhulastega kohtumisega.

ALLEE SAI TÄIELIKUKS: Seni puudus Muhu presidendialleel praeguse riigipea istutatud puu. Eile pani Kersti Kaljulaid kasvama oma pärnapuu, teda aitasid Aivar Järv ja Ain Saaremäel.
Maanus Masing

Vilkurite saatel saabunud president sai esmalt tugeva käepigistuse Muhu vallavanemalt Raido Liitmäelt ja akordionimuusika saatel ulatasid rahvariides naised presidendile kauni lillekimbu.

Seejärel suunduti pidulikult pärnapuud istutama. President Kaljulaid tööd ei kartnud ja tõmbas kätte rohelised aiakindad. Kui võeti üles lauluviis “See oo meite muhu, see me Muhumaa”, laulis ka president rõõmuga kaasa. Seejärel külastati kohalikke ettevõtteid.

Muhu presidendialleel on seni olemas kõikide Eesti presidentide või nende järeltulijate istutatud puud. Oma pärn on nii Toomas Hendrik Ilvesel kui Arnold Rüütlil. Lennart Meri puu istutas poeg Mart Meri ning Konstantin Pätsi puu tema lapselaps Matti Päts.

Kaljulaid külastab täna Baltic Workboatsi ja väikelaevaehituse kompetentsikeskust ning Saaremaa Piimatööstust. Riigipea istutab tamme Kuressaare lossipargis asuvasse riigipeade hiide. Keskpäeval kohtub ta raekojas Saare maakonna omavalitsusjuhtide ning Saaremaa ja Kuressaare noortekogu esindajatega.

Pärastlõunal külastab president Kaljulaid Kuressaare Perekodu ning kohtub Saaremaa Puuetega Inimeste Koja ja MTÜ Orissaare Tugikeskus esindajatega. Päeva lõpus külastab riigipea osaühingut Saaremaa Sepad ning Rautsi talu.

Viimati külastas Vabariigi president Saaremaad 2015. aasta sügisel, kui Toomas Hendrik Ilves käis Lääne-Saare vallas ja Aasta külaks valitud Leedri külas. Saare maakond on Saaremaa juurtega president Kaljulaidile üks vähestest, kus tal veel ametlikult käimata.

Kaljulaid annab täna Saarte Häälele intervjuu, mis jõuab lehelugejateni järgmisel nädalal.

Raul Vinni, Teele Tilts

Fotod Maanus Masing, Irina Mägi

Print Friendly, PDF & Email