Põder ootas bussi (3)

Madis Viilu

“Sageli arvatakse, et osa bussipeatusi on täiesti mõttetud, sest seal ei oota mitte kunagi mitte keegi bussi,” kirjutab Atko bussijuht Madis Viilu. “Järgmine lühike lugu tõestab aga lausa vastupidist.”

23. mail kell 16.25 ootas Lääne-Saaremaal Koimla-Koki-Kotlandi kandis Sake bussipeatuses bussi üks noor põder. Kuidas ta küll nii täpselt bussi saabumise kellaaega teadis? Ajaviiteks nosis ta vahepeal kraavis rohtu. Näinud, et buss ei kavatsegi peatusesse sõita, sest et bussijuht vaid pildistab, otsustas ta seekord oma teed jalgsi jätkata.

Selline meeldiv kohtumine kestis meil vaid veidi üle minuti. Nii lühikesed need harvad ilusad hetked meie elus ongi.

See kohtumine põdraga toimus minu tööpäeva viimase reisi ajal. Enamasti võib loomi näha aga varahommikul. Seetõttu soovitan ma kõigile, kes vähegi viitsivad hommikul varem ärgata, tulla niisama, koos fotoaparaadiga, just esimeste reisidega loodust nautima. Väga suure tõenäosusega võite siis ka metsloomi näha. Sellist looduse vaatlemise võimalust kasutavad välismaalased üsna sageli.

Print Friendly, PDF & Email