PILTUUDIS: Jebedi-jee, ilmajaam!

Eile paigaldas keskkonnaagentuuri peaspetsialist Toivo Abel Kuressaares linnavalitsuse kuludega soetatud ilmajaama, mis peaks hakkama lähipäevil edastama “õiget” Kuressaare ilmainfot.

FOTO: Maanus Masing

Ilmajaam paigaldati Saaremaa tarbijate ühistule kuuluvale Pikk tn 61 / Tehnika 5 kinnistule, kuna see vastab jaama asukoha nõuetele – avatud ümbrus, maapinna kalle peab olema väiksem kui 19 kraadi, kusjuures maapind peab olema kaetud loodusliku, kuni 10 cm kõrguse taimestikuga. Jaam peab olema vähemalt 30 meetri kaugusel soojusallikatest või peegelduvatest pindadest (hooned, betoonpinnad, parklad jms). Fotol: linnavalitsuse ehitusjärelevalve insener Aivo Kesküla (vasakul) oli Toivo Abelile abiks ilmajaama peasõlme paikasättimisel.

Print Friendly, PDF & Email