PILTUUDIS: Perepeolised uudistasid politsei- ja päästemasinaid

Kolmapäevasel rahvarohkel perepeol Ristiku lasteaia õuel said mudilased tutvuda politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti tehnika ja tööga. Üks peo tõmbenumbreid oli päästjate paakauto, mille sisemuses peituvat tehnikat poisid-tüdrukud uurisid ja said ka selle kabiinis istuda.

MEHED PAADIS: Merepäästepaati “testivad” Kevin Äär ja Rasmus Rauk.
Maanus Masing

Politseitöötajad rääkisid lastele jalgrattaga liiklemisest, ohutusest ja reeglitest, mida tuleb järgida. Kes soovis, võis kaasavõetud rattale lasta kohapeal tehnoülevaatuse teha.

Politsei käsitles ka mereturvalisuse teemat, näidates lastele merepäästepaati ja demonstreerides turvavarustust. Kohal oli politseibuss, millega soovijad said tutvuda. Suurt elevust tekitasid lastes politsei teenistuskoerad Pätt ja Maru. Publik imetles spanjelite kuulekust, kes innukalt koerajuht Silvar Rattase käsklusi täitsid.

Kuressaare avatud noortekeskuse noorsootöötajate juhendamisel võisid poisid-tüdrukud testida oma jalgrattasõiduoskusi Pidulistele jagasid maiustusi politsei maskott Lõvi Leo ja Draakon. Peole panid punkti Laura tantsutüdrukud.

Print Friendly, PDF & Email