Üks tänavafestivali peaesinejaid on Jaan Tätte

Järgmise nädala lõpul esmakordselt toimuval Kuressaare tänavafestivalil annab publikule linna keskväljakul tasuta kontserti Jaan Tätte. Aga festivalil saab veel näha mitmeid muusika- ja tantsuetteasteid, nautida tänavatoitu, teha kunsti ning osaleda suurejoonelisel kirbukal ja garaažimüügil.

Muusikalise poole pealt annavad lisaks Tättele kontserdi näiteks Kristel Aaslaid, kohalik noortebänd To’Ko ja veel kümmekond esinejat, pakkudes kuulamist folgist pungini.

Kauba tänavale tuleb käsitööd ja muud kaupa müüma rohkem kui 50 müüjat. Turul asuvale toidualale on oodata kümneid toidu-joogi pakkujaid. Koju tuleb käima Dereku Burger ja Kuressaaret külastab ka Muhus eelmisel aastal ülipopp olnud Muhuriito. Veganitele meelepärast pakub VegMachine ja magusasõpru meelitab Udu jäätisebaar.

Lisaks on festivalil tantsuala, kus peetakse maha rahvatantsulahing, ja kunstiala koos joonistamisvõimalustega. Esmakordselt valitakse Kuressaare kõige ilusam koer ja sellel iludusvõistlusel võivad oma hoolealustega osaleda kõik soovijad. Raekoja taga lüüakse lahti kirbuturg.

Uhke algatus saab teoks pühapäeval, kui toimub Kuressaare esimene garaažimüük. Praegu on kirja pandud juba 20 erinevat müügikohta üle linna, kus pakkumisele tuleb kõikvõimalikku huvitavat kraami. Aga registreerimine veel jätkub.

Print Friendly, PDF & Email