Pöide pastoraadis avatakse kohvik

EELK Pöide Maarja kogudus avab juunis Pöide kiriku kõrval asuvas pastoraadihoones kohviku, et jagada kiriku külastajatele teavet kohaliku kultuuri- ja ajaloo kohta.

Ettevõtmise ühe eestvedaja, Tornimäe põhikoolis õpetajana töötava Marju Võsu sõnul pole peamine eesmärk turistidele üksnes kohvi ja kohvikõrvast pakkuda, vaid tutvustada külalistele Pöide kirikut, kultuurilugu, kohalikke vaatamisväärtusi ja kohalikke tooteid.

“Kunagi käisime perega siin Pöide kandis ekskursioonil, aga Pöide kirikusse sisse ei pääsenud, kuigi huvi oli suur,” ütles mandrilt saarele elama asunud Võsu. “Praegu saavad inimesed kirikusse sisse, aga külastus jätaks kindlasti sügavama mulje, kui nad end selle võimsa kultuurimälestise mineviku ja kohaliku kultuurilooga kohapeal kurssi viia saaksid. Ja tore on ju selle kõrvale kohvi juua ja kerget einet võtta.”

Kohvikukülastajaid teenindama ja neile kohalikku ajalugu tutvustama hakkab Marju Võsu ise. Suupärast valmistab aga vallas tegutsev ettevõtja Kristiina Õun.

“Kuna projekt on mõeldud kohaliku ajaloo ja kohalike toodete tutvustamiseks, palume vallarahvalt abi kohviku sisustamisel,” ütles Võsu, kelle sõnul on tarvis mõnda ümmargust lauda, riiuleid ja laelampe. “Üks proua Tallinnast lubas meile juba mikrolaineahju,” rõõmustas ta.

Pöide kiriku elu-oluga saavad huvilised tutvuma tulla juba sel laupäeval kell 10 algavatel kiriku korrastamise talgutel.

Kohvik on kavas avada 15. juunil.

Print Friendly, PDF & Email