India politseinikud süüdistavad rotte alkoholivarguses

India politseinike sõnul on närilised süüdi pea 900 000 liitri kurikaeltelt konfiskeeritud alkoholi kadumises.

VÄIDETAV SÜÜDLANE: Ehkki nii mõneski kohas Indias peetakse rotte au sees, polnud see India politseinikele takistuseks, et närilisi alkoholivarguses süüdistada. Pildil olev rott elab külluslikku elu Loode-Indias Rajasthani osariigi Karni Mata templis (tuntud veel kui Rottide tempel).
Telegraph.co.uk

India kirdeosas asuva Bihari osariigi politseinikud jagasid selgitusi, kuidas kadus politseijaoskondadest kurjategijatelt kriminaalmenetluse käigus konfiskeeritud suur hulk alkoholi. Korrakaitsjate väitel on pea 900 000 liitri alkoholi kadumises süüdi rotid, kirjutab ajaleht India Times.

Mõned konfiskeeritud alkoholipudelid hävitati, kuid suurema osa alkoholist röövisid kangemale kraamile jahti pidavad närilised, ütles Patna linna politseiülem Manu Maharaj. Kohalik prokuratuur on alustanud juurdlust, et teha kindlaks, kas säärased kahtlustused vastavad tõele või mitte.

Manu Maharaj täpsustas, et ka politeiametnikke hakatakse valikuliselt kontrollima. Neile tehakse testid, et kontrollida, kas mitte nemad ise pole konfiskeeritud alkoholi tarbinud.

Lehed annavad teada, et Bihari osariigis on alkohol keelatud. Osariigi peaminister Nitish Kumar kuulutas kuiva seaduse välja kohe pärast seda, kui oli 2016. aasta aprillis ametisse astunud. Poliitiku sõnul aitab alkoholi tarbimise keeld kaasa võitlusele vaesuse ja koduvägivallaga…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email