Jüriööjooks Pöide vallas

24. aprilli õhtul kell 19 anti Kahutsi maalinnalt start jüriöö teatejooksule. Kokku osales seitse kuueliikmelist võistkonda. Juba aastast 2000 osalevad naiskodukaitse Orissaare jaoskonna naised Pöide vallas toimuval jüriöö jooksul, mis on saanud meile toredaks traditsiooniks.

Jooksuga meenutatakse 23. aprillil 1343. aastal toimunud Jüriöö ülestõusu.

Juba mitu viimast aastat oleme oma suunaks võtnud tutvustada naiskodukaitse erialagruppe. Kuna tänavune aasta on meil laste ja noorte kultuuriaasta, siis tutvustasime noortejuhtide gruppi.

Nii silkasid meil rajal koos noortejuhiga ja tema abiga Orissaare rühma kodutütred. Selleks puhuks olid meie tublid käsitöönaised vahva teatepulga meisterdanud. Fotograaf ei jõudnud veel oma fotosilma sättima hakata, kui esimesed kiiremad juba kohale jõudsid. Tublid olid kõik võistkonnad ja teenisid tugeva aplausi. Finišis ootas osalejaid soe jook ja väike amps. Oma osalemisega oleme kohalikele inimestele silma jäänud ja oli toredaid meenutusi eelmistest aastatest, kui esindasime erinevaid erialagruppe.

Anneli Pitk

Print Friendly, PDF & Email