10 aastat jalgpallimeistrivõistlusi Lümandas

Esmakordselt selgitati maakonna noorte meistrid jalgpallis 2007. aastal ehk 10 aastat tagasi. Seega jõudsime sel aastal 3. mail toimunud turniiril 11. korrani.

TÜDRUKUD ESIKOLMIK: II koht KG, I koht SÜG, III koht Lümanda.
Urve Vakker

Osales seitse tüdrukute (Muhu, Aste, Kahtla, Saaremaa ühisgümnaasium, Salme, Lümanda ja Kuressaare gümnaasium) ja kaheksa poiste (Muhu, Aste, Lümanda, SÜG, KG, Valjala, Kahtla, Salme) võistkonda.

Nagu esimesel turniiril, nii olid ka sel aastal võitjad Salme poisid ja SÜG-i tüdrukud. Salme meeskonda kuulusid Robin Vahter, Henrik Veskinõmm, Eerik Aavik, Rome Mangus, Jan-Silver Õun, Timmo Koppel, Marko Pära, Alex Salong ja Kristjan Treirat, treener Andre Anis. Tüdrukute võidukasse naiskonda kuulusid Marleen Mai, Karmen Kelsi Kruut, Johanna Priske, Triinu Eliise Põld, Grete Jõgi, Gendra Allikmaa, Huberta Karma ja Carmen Electra Pirn.

Paremusjärjestus pärast esikohta moodustus poistel järgmine: SÜG, KG ja Lümanda. Tüdrukutel: KG, Lümanda, Salme. Ühtlast tugevat taset näitas fakt, et nii poiste kui ka tüdrukute kuuest pool- ja finaalmängust lõppes neli 0 : 0 viigiga. Esikolmiku kohad tuli selgitada eriti pingeid tekitavate penaltite löömisega.

Turniiril osales 117 mängijat, 17 tüdrukut tabasid 26 korda väravat ja 13 poissi lõid 21 väravat. Parimad olid Huberta Karma viie ja Mattias Rihvk nelja väravaga.

Kümne aasta jooksul on vähemalt korra osalenud tüdrukute turniiridel 16 Saare maakonna kooli võistkonnad ja poistel 18 kooli meeskonnad. Kui 2007. a osales vaid kaks tüdrukute võistkonda, siis enim osalejaid koole oli aastal 2012, koguni 10. Ka poiste esimesel turniiril oli väikseim osalejate arv viis, 2010–2013 oli osalevaid koole poisteturniiril 10–12. Kokku on osalenud 101 poiste ja 75 tüdrukute esindust.

Medaleid on võitnud üheksa kooli meeskonda, SÜG kaheksal ja Lümanda viiel korral. Poiste turniiridel on olnud edukaim Salme põhikool, kes on tunnistanud vaid esikohti (7 korral). Ka tüdrukute esikolmikusse on jõudnud üheksa kooli. 10 korda Lümanda (neist viiel korral esikohad), medalile on enamatel kordadel tulnud veel Salme (6) ja SÜG (5). Üldse on medaleid võitnud nii poiste kui ka tüdrukute turniiridel kokku 12 kooli, Lümanda 15-l, Salme ja SÜG 13 korral. Kui tavaliselt on olnud meeldivad ja soojad kevadilmad, siis 2011. aasta üllatas totaalse lumesajuga ja lõpuks toimus platsidel pigem mudamaadlus.

Suur tänu kohtunikele: Liisa Mere, Kristi Tuuling, Sander Viira, Kristo Kallas ja Egert Oll. Eesti juubeliaastal on taas ootamas meistrivõistlused Lümandas, siis juba 12. korda.

Urve Vakker
korraldaja

Print Friendly, PDF & Email