Juubeli-Koslep lõppes harukordse viigiga

Saarlaste ja mandrimeeste traditsiooniline jõukatsumine haugipüügis ehk Koslep kandis juubelimaigulist järjekorranumbrit 20 ning lõppes mere- ja kalajumalate tahtel tavatu viigiga.

ÕRNEMA SOO STIILINÄIDE: Poolesaja osaleja hulgas oli seekord üks õrnema soo esindaja, Katrin Rebane, kel õnnestus tabada muu hulgas ka üle neljakilone haug ja kes kokkuvõttes tegi tuule alla ka oma tituleeritud paadikaaslastele.
ERAKOGU

“Mõõduvõtt kulges algusest lõpuni juba traditsiooniliselt ehk ülimalt tasavägiselt,” tõdes ürituse korraldustoimkonna liige Aivar Sõrm. Paremini läks tema sõnul neil paatkondadel, kel õnnestus üles leida juba kudenud haugi asupaigad Saare- ja Muhumaa rannavetes. Samas oli osa haugi alles trallitamas ja osa alles peole sättimas, nende suhtumine pakutavatesse peibutistesse tundus olevat üsna peps ja valiv.

Merele siirdus 22 paatkonda 52 osalejaga. Pika ja külma kevade tõttu kujunesid püügiolud iseenesest keeruliseks, mida kompenseeris aga suurepärane ilm. Kokku püüti kahe päeva jooksul 228 vähemalt ühekilost haugi kogukaaluga 429 kg, kellest üheksakümmend protsenti lasti pärast kaalumist merre tagasi.

Individuaalselt oli parim mandrimees Martin Meier 19 kala ja ligi 50-kilose kogukaaluga. Saarlased Eero Laak ja Meelis Juhkam tabasid küll mõne kala enam, kuid kuna kilosid kogusid nad vähem, jäid neile pjedestaali järgmised astmed. Võistluse suurima haugi kaaluga 4,94 kg püüdis seekord saarlaste esindaja Kalmer Sink.

“Kui esimesel püügipäeval jäid saarlased nibin-nabin peale 51/49, siis teisel päeval lasti vast selg veidi sirgeks ja manner vastas sama skooriga,” sõnas Sõrm ja lisas, et mõõduvõtmise lõpptulemiks kujunenud viiki on võistluse ajaloos suht harva ette tulnud.

Kõigi võistluste kokkuvõttes minnakse järgmisele Koslepile vastu saarlaste eduseisus 12,5-7,5.

Print Friendly, PDF & Email