JUHTKIRI: Ühisel jõul, ühisel nõul

Seltsis segasem – ka tööd teha. Ja tööd saarlased ei pelga, hoopis naudivad. Miks muidu talguteks kokku tullakse – ilma sunnita, täitsa vabatahtlikult ja lausa meeleldi – ning tööle pihta antakse. Kõik ikka hea eesmärgi nimel.

Seda, et saarlaste-muhulaste jaoks on koos tegutsemine loomulik ja omane töötamise vorm, kinnitab ka siinpool Suurt väina korraldatud “Teeme ära” talgute populaarsus. Tänavustel “Teeme ära” talgutel nautis koos töötegemist rohkem kui 4000 inimest.

Koos saab tehtud nii mõnigi vajalik töö, mis üksi rassides liiga suur ja raske tundub. Kui tegijaid piisavalt, edeneb ka esialgu üle jõu käivana tundunud ettevõtmine lausa linnutiivul.

Kui kokku on saanud mõnus seltskond aktiivseid inimesi, võib ühisel nõul ja jõul sündida midagi uut ja põnevat. Näiteks mereranda kerkida suitsusaun. Tõsi, seda mitte ühe talgupäevaga, rohkematega aga kindlasti.

Print Friendly, PDF & Email