Enim töötajaid Spa Varadel, suurimad kulud linnavalitsusel (1)

Maksuameti uus tava avaldada igas kvartalis ettevõtete makstud maksude kõrval ka nende käive ja töötajate arv aitab ettevõtjatel oma konkurentidel silma peal hoida ja end teistega võrrelda.

Saare maakonnas registreeritud ettevõtteid kogu statistikast välja noppides selgub, et kõige suurem tööandja on Grand Rose spaa ja Viimsi spaa omanikfirma Spa Varad OÜ. Töötajaid oli neil esimese kvartali kokkuvõttes 450 ja tööjõumakse seejuures veidi üle 442 000 euro. Käive oli firmal aga 3,6 miljonit eurot.

Töötajate arvult on suuremad ettevõtted ka Kuressaare Haigla SA, Saaremaa tarbijate ühistu (STÜ) ja Saaremaa Lihatööstus, kus maksuameti andmeil on töötajaid vastavalt 411, 397 ja 304. Haigla tööjõumaksud ulatusid esimeses kvartalis üle 615 000 euro, käive oli neil aga 68 000 eurot. STÜ tööjõumaksud olid 472 000 eurot ja käive 9,8 miljonit eurot ning Saaremaa Lihatööstuse tööjõukulud veidi üle 425 000 euro, käive aga 4,9 miljonit eurot.

Kõige suuremad olid tööjõumaksud esimeses kvartalis Kuressaare linnavalitsusel, mille töötajate arv on 148. Tööjõukulud ulatusid linnavalitsusel üle 1 miljoni euro, käive oli aga 221 000 eurot.

Print Friendly, PDF & Email