Saaremaalt pääsesid tantsupeole kõik soovijad (1)

XII noorte tantsupeo “Mina jään” maakondlikud eelproovid on edukalt lõpule jõudnud. Jaanuarist kuni maini toimus igas maakonnas kaks eelproovi, mille käigus said kõik tantsu- ja võimlemisrühmad üle Eesti üheskoos üldjuhtidega tantsupeo repertuaari harjutada ja oma oskusi ettetantsimistel näidata.

30. juunil ja 1. juulil toimuval kolmel tantsupeo etendusel toovad 581 tantsu- ja võimlemisrühma ligi 8500 tantsijaga pealtvaatajate ette iidsele Koidu ja Hämariku legendile tugineva loo põlvest põlve edasi pärandatava kullakera hoidjatest.

Saare maakonnast osaleb tantsupeol 24 kollektiivi: Saaremaa ühisgümnaasiumi C-segarühm Öieti I (juhendaja Eena Mark), Kuressaare gümnaasiumi noorte segarühm Sõlesepad (Merle Tustit), KG 2.–3. klassi rühm Sõlesepad (Merle Tustit, Inge Jalakas), Kuressaare Vanalinna kooli rahvatantsurühm (Girta Tang, Eldin Lember), Aste põhikooli 2.–3. klassi tantsurühm (Eena Mark, Reet Lõugas, Maia Tõhk), Leisi keskkooli 7.–8. klassi segarühm (Meeli Stankevitš), Leisi keskkooli noorte segarühm Üheskoos (Meeli Stankevitš), SÜG-i C-segarühm Öieti II (Eena Mark, Helerin Rauna), SÜG-i tantsurühma Öieti neiduderühm (Kersti Truverk), SÜG-i rahvatantsurühma Öieti 5.–6. klasside rühm (Eena Mark, Helerin Rauna), Orissaare Viirelind 3.–4. klass, Viirelind 5.–6. klass, Viirelind 1.–2. klass (kõigi juhendaja Anne Keerd), Kärla noorterühm (Virge Varilepp), SÜG-i rahvatantsurühma Öieti 4. klasside lasterühm, SÜG-i rahvatantsurühma Öieti 3. klasside lasterühm (mõlema juhendaja Kersti Truverk), Lümanda põhikooli tantsurühm (Ulvi Põld), Leisi keskkooli 4.–6. klassi segarühm (Meeli Stankevitš), võimlemisklubi Pärl Roosinupud (Kadri Rõõm, Stiina Sevostjanova), Tornimäe rahvamaja Päikesejänkud (Anne Keerd), võimlemisklubi Flex (Tiina Käen), KG rahvatantsurühma Sõlesepad neiud (Merle Tustit, Maris Tustit), Muhu Väike Roos (Anne Keerd) ja Salme põhikooli 7.–9. klassi segarühm (Merle Sillavee, Mare Poopuu).

Laulupeole pääsevad kollektiivid peaksid selguma järgmise nädala jooksul.

Print Friendly, PDF & Email