KuresStaaril võitsid kõik

Kuressaare kultuurikeskuses toimus pühapäeval laulu ja rõõmu täis laste lauluvõistlus KuresStaar 2017.

AUTASUSTAMINE: Kuressaare Kultuurivara kultuurikorraldaja Liis Koppel tänab Uku Vesbergi.
MAANUS MASING

Osalejaid oli seitsmest lasteaiast (Ida-Niidust, Pargist, Rohust, Ristikust, Tuulte Roosist, Naerusuust, Kõige Suuremast Sõbrast) ja kahest koolist – Kuressaare gümnaasiumi ja Saaremaa ühisgümnaasiumi algklassidest. Lisaks olid esindatud muusikastuudio Helikeel, huvi­kool Inspira ja Kuressaare muusikakool. Kokku esines 55 laululast vanuses 3–11 aastat.

Eelnevalt oma kooli, lasteaia, muusika- või huvikooli võistlusel parimateks tunnistatud solistid astusid üles kolmel järjestikusel võistluskontserdil.

Erinevalt traditsioonilistest lauluvõistlustest selguvad KuresStaaril 20 paremat esinejat publikuhääletuse teel ja ükski võistlusel ülesastunud laululaps ei jää kingituseta. Niisugune traditsioon on välja kujunenud Laine Sepa korraldatava poiste keelpillifestivali eeskujul.

Tänavused 20 paremat laululast on Melissa Kivi, Kiur Arro, Johan Svente Keso (Pargi lasteaed, juhendaja Evelin Kask); Robert ja Albert Ormus (Ristiku lasteaed, juh Meeli Reek); Mirelin Miller (Rohu lasteaed, juh Marvi Tamm), Loore Birkenfeldt (muusikastuudio Helikeel, juh Ester Soe); Hanna Väli (huvikool Inspira, juh Helle Rand), Johanna Kallas, Mariete Järvelaid, Kadri-Ann Viherpuu, Lenna Koovisk (Kuressaare muusikakool, juh Kairit Sepp); Stig Pitk, Kert Käsper, Kaur Vesberg (huvikool Inspira, juh Pilvi Karu); Britta Truu (Saaremaa ühisgümnaasium, juh Riina Laanes), Geito Jermolov (Kuressaare gümnaasium, juh Laine Lehto); Karl-Martin Pika (Kuressaare gümnaasium, juh Helle Rand); Kessu Hollo (Kuressaare gümnaasium, juh Pilvi Karu), Marie Loviise Siim (huvikool Inspira, juh Laine Lehto) ja Georg Paomees (Saaremaa ühisgümnaasium, juh Mari Ausmees).

KuresStaari korraldatakse aastast 2008 üle aasta ja nii oli tänavune kontsert järjekorras viies. Konkursi eestvedaja oli Pilvi Karu koos Kuressaare Kultuurivaraga.

Print Friendly, PDF & Email