VARSAKABJAD 30: Viisipidamise kõrval jääb aega ka nalja visata

Saaremaa ühisgümnaasiumi meesansambli Varsakabi liikmed on läbi aegade olnud mitte pelgalt hõbekõrid, vaid ka parajad pullivennad.

TÄNASED VARSAKABJAD: Carlos Liiv, Alo Benno, Iiv Aavik ja Mart Truu võtavad viisijupi üles.
IRINA MÄGI

“Mina klaveri taga enamasti ei tea, mida nemad jälle teevad. Mõnikord tuleb muidugi ka selliseid nalju ette, mis alati täppi ei lähe, aga fantaasiat neil on,” räägib ansambli looja ja juhendaja Mari Ausmees rahuloleval ilmel, et Varsakabja kontsertidel võib oodata ootamatut.

Nimelt tutvustavad noormehed alati ise oma laule, kuid ei piirdu ainult põgusa sissejuhatusega. “Vahel tuleb ikka selliseid tekste vahele, et mõnda tahakski kuulama jääda,” tunnistab Ausmees.

Nii juhtunudki ühel esinemisel Kuressaare linnuse kapiitlisaalis 1990. aastate algul, et seni nimeta olnud ansamblist sai ühtäkki Varsakabi. “Olime kontserdil, kus laulis tütarlaste ansambel Meelespea, kelle juhendaja oli Madli Vainokivi. Siis läksid meie omad rahva ette ja ilma mulle ütlemata teadustasid, et esineb ansambel Varsakabi,” meenutab Ausmees muheledes. “Selliseid üllatusi teevad varsakabjad ausalt öeldes alati,” lisab ta. Koosseisus olid toona Andres Karu, Meelis Lepp, Üllar Sepp ja Marek Tamm…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email