MINU ÖÖKAPIRAAMAT: Oma raamatukoguga Saaremaale kolinud mulk

Kui Mulgimaalt pärit Iivi Argel neli aastat tagasi Koimla kanti pikemaks paigale jäi, sai temast üsna pea Taritu raamatukogu aktiivne laenutaja.

KUULUS LUGEJA: Informatsioon Iivist kui suurest raamatusõbrast hakkas Taritu ja Lümanda raamatukogu juhataja Urve Vakkeri sõnul Lümanda kandis liikuma juba enne asjaosalise enda saabumist.
MAANUS MASING

Iivi Argel tuli Viljandimaalt Hallistest saarele sõrulase juurtega abikaasa tuules neli aastat tagasi. Et kodu müümine nõudis aega, möödusid Iivi suved maja korrashoidmise tõttu kuni viimase ajani mand­ril, kuid jaanuarist elab ta Vedruka külas.

Informatsioon Iivist kui suurest raamatusõbrast hakkas Lümanda kandis liikuma juba enne asjaosalise enda saabumist tema abikaasa suu kaudu. “Ütlesin, et oi kui tore, too ta ruttu siia,” meenutab Taritu ja Lümanda raamatukogu juhataja Urve Vakker, kelle sõnul oligi Iivi ühel päeval raamatukogus.

Hakkas raamatulevitajaks

Praegusel ajal Iivi enam raamatuid ei osta, kuid kunagi oli lugu vastupidi. Et saada nõukogude ajal riiulisse lugemist, mis muidu letile ei jõudnud, hakkas Iivi raamatulevitajaks. Nii tekkis tal korralik raamatukogu, mis Saaremaal ootab alles lahtipakkimist…

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest…

Print Friendly, PDF & Email