JUHTKIRI: Braavo, noorteadlased!

See, et noori saarlasi eile Tallinna lauluväljakul toimunud teadusfestivalil preemiasadu tabas, tundub lausa enesestmõistetav. On ju meie õpilased uurimistööde konkurssidelt kõrgeid kohti noppinud juba aastaid.

Saaremaa noored teadushuvilised on oma uurimuste või projektidega Eestit esindamas käinud korduvalt – küll lähemais riikides, küll teises maailma otsas. Tänavu siis rahvusvahelisel konkursil Tallinnas, kuhu valiti osalema Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilane Brita Laht, seekordse riikliku teadustööde konkursi peapreemia pälvinu.

Mis on Saaremaa õpilaste edu võti? Kindlasti meie teadmishimulised ja laia silmaringiga koolinoored ise. Aga ka õpetajad, kes lapsi juhendades kulutatud tundide üle arvet ei pea, ning nii juba aastaid. Kes teavad, mis on uurimistööde puhul edu pant.

Print Friendly, PDF & Email