Old Saare juust on Eesti parim toiduaine (3)

Täna toimunud Eesti toiduainetööstuse XI aastakonverentsil andis president Kersti Kaljulaid üle kuldmärgi Eesti Parima Toiduaine 2017 konkursi võidutootele, milleks on Saaremaa Piimatööstuse Old Saare juust.

Konkurssi korraldanud toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul pakub üle kaheksa kuu küpsenud Gouda-tüüpi Old Saare juust väärikat konkuretsi populaarsetele välismaistele Itaalia tüüpi ja hallitusjuustudele.

Potisepa sõnul on tegu maitsva lisandiga puuviljavaagnale ning ideaalse suupistega veini kõrvale. „Hindamiskomisjoni liikmed tõstsid esile Old Saare juustu harukordselt viimistletud maitsepaletti ning mugavat uuenduslikku pakendit ning toode pälvis kiiduavaldusi nii piimatoodete kategoorias kui ka kuldmärkide hindamisel,“ kinnitas Potisepp.

Old Saare juust pälvis ka Eesti parima piimatoote tiitli, samuti kuulutati parimaks tooteks Lääne-Eesti väikeettevõttelt Farmare forellifilee Saaremaa soolavõiga. Seda toodab Kalakasvatajate Ühistu Ecofarm.

23. korda toimunud Eesti Parima Toiduaine konkursil osales ühtekokku 156 toodet 68 erinevalt toidutööstuselt üle Eesti.

Print Friendly, PDF & Email