JUHTKIRI: Raske õppustel, kerge lahingus

Eilne äkkrünnakuõppus Kuressaare gümnaasiumis tõi kaasa üksjagu segadust ja vastakaid arvamusi.

Kui politseijaoskonna juht leidis, et politsei, päästjate ja kiirabitöötajate jaoks on selline õppus hea võimalus kriisiolukorra puhuks koostööd harjutada, siis klassiruumidesse suletud õpilaste ja ärevile aetud lapsevanemate seas tekitas õppus ka nurinat. Tundideks klassidesse lukustatud õpilased kurtsid “otseülekandes” ehk Saarte Hääle kommentaariumis tühja kõhu ja pissihäda üle.

Tõsi, sellistes ettevõtmistes osalejad ei peagi end mõnusalt tundma – kas siis kriisiolukorra keskele sattunud inimesed tunnevad end mugavalt? Samas oli õpilaste roll “heade” ja “pahade” mängus lihtsalt vaikselt ja kannatlikult luku taga istuda. See, kas ja mida nemad sellest õppusest ja õpetajate selgitustest õppisid – juhuks, kui kriisiolukord peaks tõesti tekkima –, on teine asi.

Print Friendly, PDF & Email