Tour d’ÖÖ jõuab Kuressaare tänavatele

Linna sünnipäeva puhul korraldab Eesti linnaratturite liit 5. mail jalgratturite ühissõidu Tour d’ÖÖ, et suurendada jalgratturite ühtekuuluvustunnet ja kulgeda üheskoos õhtustel linnatänavatel.

Jaanus Ree / Tallinn Bicycle Week

Kuressaares toimub Tour d’ÖÖ esimest korda, kuid mandril on sõit kuue aasta jooksul kogunud suurt populaarsust ja Tour d’ÖÖ on aset leidnud rohkem kui 40 korral üle kogu Eesti – Tallinnas, Tartus, Viljandis, Narvas, Paides, Võrus, Vormsil ja Pärnus. Üritusest on osa võtnud kokku ca 40 000 erinevas vanuses ratturit ja suurimad sõidud 3000 osavõtjaga on toimunud pealinnas.

Kuressaare sõidule oodatakse paarisajapealist ratturite hulka, kellega salapärane trajektoor üheskoos ette võtta. Kuna osalejad ei tea, kuhu peloton täpselt suundub, peaks avastamisrõõmu jätkuma ka kohalikele linlastele. Sõidul osalejatele jääb tuuri meenutama igaks sõiduks spetsiaalselt kujundatud kodarakaart ja sel korral on autoriks saarlane Madis Vaher.

Et sõit mööduks ohutult, on korraldajad seadnud ka mõned reeglid. Pelotoni juhib kõige ees muusikaratas ja ülejäänud ratturid sõidavad tema järel. Kuna liigutakse rahulikus tempos, siis pole oodatud ka möödasõidud ja kasutada tuleb üht ettenähtud sõidurida või jalgrattateed.

Osalema on oodatud igas vanuses inimesed, kellel on jalgratas ja selle külge kinnitatud jalgrattatuli. Kuigi trajektoor kulgeb peamiselt linnatänavatel ja selle pikkus peaks olema jõukohane kõigile, paluvad korraldajad väiksemaid lapsi pigem mitte kaasa võtta. Koguneme 5. mail kell 21 kuursaali ees ja tuur kestab orienteeruvalt poolteist tundi. Sõit on omal vastutusel ning kui oled tarvitanud alkoholi, siis ära sadulasse istu. Lenks sirgu, tuled peale ja naudi sõitu!

Jaagup Jalakas

Print Friendly, PDF & Email