Spaaremaa Wellfest kutsub puhkama

Saaremaa on Eesti kõige pikemate kuurorditraditsioonidega paik. Just Saaremaa läänerannikul avati 1824. aastal Eesti esimene mudaravila. Siinsete madalate lahtede mineraaliderikas muda osutus oma tervistavate omaduste poolest väga populaarseks. Kihelkonna mudaravila edukusest kannustatuna kerkis mõned aastad hiljem mudaravila ka Kuressaare linna.

FOTO: Valmar Voolaid

Tänapäeval tegutseb Saaremaal kaheksa eriilmelist spaahotelli. Spaad pakuvad kokku 1054 voodikohta, 362 erinevat hoolitsust ja 24 erinevat sauna.

Festivali Spaaremaa Wellfest on korraldatud 2014. aastast. Sel aastal kestab festival 26.-30. aprillini. Spaaremaa Wellfesti ajal pakuvad Saaremaa spaad teenuseid märksa soodsamate hindadega, mida tavapärasel ajal nautida ei saa.

Festivali ajal toimub nii spaades kui ka teistes ettevõtetes põnevaid üritusi, mis on kõik kuidagi seotud heaolu ja tervise teemadega. Lisaks saab Wellfesti ajal osa võtta erinevatest töötubadest, treeningutest, koolitustest ja teistest meeleolukatest ettevõtmistest. Festivali programmi on oma panuse andnud ligi 20 ettevõtet.

Tänavune festival algab 26. aprillil Arensburgi Meedla kojas turismikonverentsiga. Viie tunni jooksul annavad erinevad esinejad inspiratsiooni terviseturismi edendamiseks. Pärast konverentsi lõppu algavad esimesed Eesti lahtised meistrivõistlused parima spaa leidmises.

Laupäeva hommikul toimub spaahotellis Meri selleaastane heaolu laat. Pärast laada lõppu tasub kõigil minna koju saunalina ja pesemisvahendite järele. Ülesaarelisel avatud saunade laupäevaõhtul avavad paljud majapidamised oma saunad külalistele, kes saavad proovida erinevat tüüpi saunasid.

Festivali viimasel päeval annavad spaahotellid teatepulga üle Kuressaare linna sünnipäevanädalale. Seda tehakse meeleolukas võtmes rongkäigu ja kontserdiga ning Kuressaare kuulutatakse Eesti päikesepealinnaks.

Pärast L’Dorado kontserti saab kesklinnast alguse põnev orienteerumismäng. Seikluse käigus viiakse mängijad erinevatesse Kuressaare kuurordi tekkeloo või tänapäevaga seotud paikadesse. Lisaks ootab võistlejaid ees hulk lustakaid jõukatsumisi. Kõige tublim orienteeruja saadetakse lennukiga spaapuhkusele ja kõigi osalejate vahel loositakse välja suur hulk lohutusauhindu.

Auhinnasadu on juba praegu alanud Spaaremaa Wellfesti Facebooki kontol, millel tasub kindlasti silma peal hoida. Festivali pakkumised ja programmi leiad aadressilt www.wellfest.ee.

Viktoria Bubukin,
MTÜ Visit Saaremaa turismiarendusjuht

Print Friendly, PDF & Email