Säästumarketi kinnistu maksis ligi miljon eurot

Maa-ameti statistika andmeil oli esimese kvartali kõrgeim tehingusumma Saare maakonnas 932 715 eurot. Saarte Hääle toimetusele teadaolevalt oli tegu Mooni tänav 2 asuva endise Säästumarketi 4651-ruutmeetrise kinnistu müügitehinguga.

2001. aastal hinnati Säästumarketi ehituse ja sisustamise hinnaks 7 miljonit krooni ehk nüüdses vääringus 447 000 eurot. Saarte Hääl kirjutas läinud kuul, et aasta algul Mooni tänaval suletud Säästumarketi kinnistu eest oli tolleks hetkeks teadaolevalt pakutud 630 000 eurot.

Siis aga ootas toonane omanik Rimi Eesti Food AS veel nädalajagu päevi hinnapakkumisi, enne kui ostuhuvilistega läbi rääkima asus. Nagu nüüd selgub, tegi veelgi parema pakkumise kodukaupade pood JYSK, kes avab kõnealusel pinnal kaupluse juba sel suvel.

JYSK-i kauplusteketi müügidirektori Anželika Zorina sõnul on neil kavas oma Kuressaare kauplusse investeerida veel umbkaudu 300 000 eurot.

Mullune Saaremaa kopsakaim hoonestatud ärimaa tehing sõlmiti 851 000 euroga – tegemist oli Pihtla tee 20 kinnistuga ja Go kontserni sisese tehinguga ehk see ei olnud vabaturutehing.

Kõige kallim vabaturutehing tehti läinud aastal summas 265 000 eurot ja tegu oli Kuressaare südalinnas asuva postkontorihoonega.

Suurematest müügitehingutest toimus maakonnas mullu ka Oti mõisa müük, mis leidis uue omaniku 450 000 euroga. 2015. aasta suurima hoonestatud ärimaa tehingu hind küündis aga 14 150 000 euroni – toona vahetas omanikku Auriga kaubanduskeskus.

Print Friendly, PDF & Email