Kaamos Kinnisvaral valmib Gruusias golfikeskus

Saaremaalt pärit ettevõtjale Kaido Jõelehele kuuluv Kaamos Kinnisvara toimetab tasapisi ka väljaspool Eestit – Soomes üürib enda ehitatud kauplust, Lätis planeerib korterelamuid ja Gruusias on neil valmimas golfikeskus.

Kõige suuremad plaanid ongi Äripäeva andmeil seotud Gruusia pealinna Thbilisi külje all mäenõlvale soetatud 330 hektariga. Praegu rajatakse seal golfikeskust, mis peaks valmis saama aasta lõpus. “Kinnistu asub väga ilusas kohas, kavatseme sinna ehitada ka suure elurajooni,” ütles Kaamos Kinnisvara juhataja, samuti saarlane Priit Uus­tulnd. “Gruusia elamuarendus realiseerub järkjärgult 2–15 aasta jooksul, meie oleme ettevõtmises projektijuhi staatuses.”

Kinnisvaraarendusega Gruusias tegeleb OÜ Skinest Air, mille osanikud on äriregistri andmeil Oleg Ossinovski firma AS Skinest Rail (80%) ja Kaamos Kinnisvara (20%).

Ka Lätis tegutseb Kaamos Kinnisvara koos äripartneriga. Riia lähedal Marupes asuva kinnistu omanik on OÜ Markeland, millest 65% kuulub Kaamos Kinnisvarale ja 35% OÜ-le Klip Marine. Detailplaneeringu järgi võib kinnistule ehitada neli korterelamut.

“Läti turul ei ole nii hea seis nagu Eestis, korterihinnad ei ole jõudnud tasemele, et võiks hakata suure hurraaga ehitama,” märkis Uustulnd. “Aga otsime aktiivselt kinnistuid, eelkõige Riias.”

2015. aasta suvel asutas Kaamos Kinnisvara tütarfirma Kaamos Ehitus omakorda tütarfirma Soomes, Purtonor OY. Esimene objekt, K-marketi kauplus Helsingi lähedal Mäntsälas valmis mullu aprillis.

Print Friendly, PDF & Email