Maakonna meistrid maastikujooksus on Liina Silluste ja Ando Õitspuu

Pühapäeval selgitati Kuressaare Tervisepargis selle aasta maakonna meistrid maastikujooksus. Võistluse korraldas MTÜ Saaremaa Kolme Päeva Jooks.

Vaatamata kohatisele rahesajule (naiste võistluse ajal) ja vaid ühele soojakraadile, joosti siiski paremad jooksuajad kui aasta tagasi. Esiteks jooksid meistritiitlile naised, neid oli 10. Võistlusmaa pikkus oli 4 km ehk kaks ringi.

Meistritiitli – arvatavasti esimese sel alal – võitis Liina Silluste (Sparta SS) ajaga 16.02. Paljukordne maakonna meister maastikujooksus Taimi Kangur (Leisi keskkool), kes oli pärast eelmise aasta tiitlivõitu ja enne seda eelnevalt kuus aastat järjest teine, saavutas seekordki oma traditsioonilise teise koha ajaga 16.08.

Pronksmedalile jooksis end Anu Poopuu (Saue Tammed /Tehumardi) ajaga 17.35. See oli Anule ilmselt esimene maakonna meistrivõistluste medal maastikujooksus.

N35 arvestuses olid kaks esimest Taimi Kangur ja Anu Poopuu. Kolmanda koha (eelmise aasta teine) sai Anne-Li Tilk (JK Sarma) ajaga 18.04.

Meeste jooksumaa pikkus oli 6 km ehk kolm ringi. Meistritiitlit asus jahtima 13 jooksjat. Peafavoriit esikohale oli kuuekordne maakonna meister sel jooksualal Ando Õitspuu (JK Sarma). Lendava jooksusammuga võitiski Ando kolmandat aastat järjest ajaga 19.51 jälle maakonna meistritiitli.

Hõbemedaliga kordas oma kolme eelmise aasta teist kohta Kalev Õisnurm (SV Torutööd OÜ) ajaga 20.30. Tänu tugevale jooksule viis pronksmedali Muhumaale Madis Osjamets, ajaks 20.46.

Meesveteranide arvestuses kaitses järjekordselt meistritiitlit Kalev Õisnurm. Väga pingeline oli lõpuponnistus teisele kohale, kus Ahto Jakson (SK ProRunner) suutis oma jõulisema rinnaga edestada Tarmo Mändlat (SV Torutööd OÜ), mõlemal ajaks 21.53.

Tõnu Vaher

Print Friendly, PDF & Email