Homme süüdatakse peo-lõkked (4)

16. aprillil kutsuvad XII noorte laulu- ja tantsupeo korraldajad kõiki inimesi süütama õhtul kell 19 tuld, et valgustada teed läbi kevade noorte laulu- ja tantsupeo poole ning tähistada Eesti Vabariigi 100. sünnipäevapeo algust.

Ettevõtmise algatajad julgustavad inimesi oma suurematest või väiksematest lõketest teada andma ka noorte laulu- ja tantsupeo kodulehel. Inimeste nõusolekul kantakse tule asukoht Delfi portaalis Eesti kaardile. Saaremaal on seni tulesüütamisest teada antud Undva külast, Valjalast, Mäebe külast (rannas), Salmelt (rannapargis), Käeslast (külaväljakul), Nasvalt, Muratsist ja Vatskülast. Kuressaares süüdatakse küünlad kultuurikeskuses, kus toimub Kuressaare Tantsumaja avaüritus.

“Kui üldlaulu- ja tantsupidudele on suurejoonelised tuleteekonnad traditsiooniks saanud, siis noortepeo tuld ei ole ilmselt kunagi varem nii suurelt süüdatud,” märkis XII noorte laulupeo peadirigent Heli Jürgenson. Tulesüütamisega tähistatakse ühtlasi ka EV 100 programmi algust.

XII noorte laulu- ja tantsupeo “Mina jään” keskmes on noore põlvkonna side oma maa, kultuuri ja vanema põlvkonnaga. Saare maakonnast on 30. juunist 2. juulini Tallinnas toimuvale peole registreerunud 51 kollektiivi.

Print Friendly, PDF & Email