Üleliigsest energiast vabaks

Just selle hüüdlause saatel avas kevadvaheajal oma uksed 7–12-aastastele noortele endine Kaarma koolihoone, kus korraldati Lääne-Saare valla kevadine noortelaager. Neli päeva täis vahvaid ettevõtmisi, töötubasid ja mänge.

REHAD KÄES: Tublid töötegijad Kaarma-Liiva kalmistul.
Lukreezia Kajak

Laager algas tutvumis- ja meeskonnamängudega. Järgmisel päeval toimus matk Kaarma-Liiva kalmistule, kus sai tublisti lehti riisutud ja mõnusat kevadõhku kopsudesse tõmmatud. Õhtul käis laagrilistega kohtumas Vanalinna heaolusalongis töötav juuksur Robbie, kes näitas oma oskusi ja lõikas ühele noorele eriti vinge soengu. Kolmandal päeval toimunud töötubades sai iga noor meisterdada endale puuehteid ja kaltsunukke. Üheskoos valmis ka suur põrandaplaatidest mosaiik, inspireeritud laste ja noorte kultuuriaasta logost. Koostöös politseiga sai iga laagriline võimaluse teha oma sõrmejälgede kaarti ja rääkida päästeameti esindajatega tuleohutusest.

Lisaks tuli kõigil proovile panna oma kiirus, nutikus ja sõnaosavus. Oli ka laagrile omane ööhäire. Kui esimesed reaktsioonid olid unesegased ja veidi pahurad, siis teisel päeval sai kuulda, kui vahva see ikka oli olnud.

Kuigi ilm meid ei soosinud ja väljas saime olla vähe aega, oli meil siiski üks meeleolukas laagrinädal. Kaarmalt lahkusid nii laagrilised kui ka kasvatajad rõõmsameelsetena ja lootusega suvel jälle tagasi tulla, mil toimub lausa kuus laagrivahetust.

Lähem info suvise laagri ja registreerimise kohta on varsti tulemas. Uue kohtumiseni Kaarmal!

Marie Köster,
noorsootöötaja

Print Friendly, PDF & Email