Merepäästeõppus Kuressaare gümnaasiumi ujulas

28. märtsil toimus KG ujulas merepääste koolituse praktiline osa 8. klassi õpilastele.

PÕNEVIL: Õpilastega on vees tunnustatud merepäästeinstruktor ja pinnaltpäästja Eimar Täht.
Juhan Kolk

Varem olime läbinud koolituse teooriaosa, nüüd läksime KG ujulasse, et läbida ka praktiline õppus. Koos meiega olid ujulas veel Aste ja Mustjala kooli 8. klasside õpilased.

Kui riided vahetatud, kogunesime basseini äärde, kus meile näidati ette harjutusi, mida pidime tegema. Kui kõik asjad olid selged, suundusime raja algusse, kus õpilased läksid kas kahe- või kolmekaupa vette, et kõik ülesanded korralikult sooritada.

Ülesandeid oli kaheksa: rõngast läbiujumine, kolme rõnga ükshaaval vee alt äratoomine, nuku “ärapäästmine” ja sellega 5 meetrit ujumine, päästerõngasse sisenemine kolmel erineval viisil, päästevesti vees selgapanemine ilma jalgu põhja panemata, tagurpidi oleva paadi alla minek ja selle alt asjade äratoomine, paadi peale ronimine nii tagurpidi kui ka õiget pidi ning jääplangule ronimine äärtest kinni hoidmata.

Kõik ülesanded olid teostatavad ja saime nendega hakkama. Kõige raskem harjutus oli paadile saamine, kuna põhjast endale hooandmine polnud lubatud ning pidi vaid käte jõuga end üles tõmbama. Paati saades pidi selle ümber pöörama ja seejärel end tagurpidi paadile tõmbama, mis ei osutunud kuigi lihtsaks.

Viimane oli grupiülesanne, kus mängisime läbi “laevahuku”. Selleks jagati kõik kahte tiimi. Mõlemal tiimil oli ka kapten, kes pidi oma meeskonna liikmed enne vette minekut üle lugema ja tiimi tööd juhtima. Kõik pidid vees moodustama üksteisest kinni hoides ringi ja kapteni juhtimisel moodustati sellest rivi. Järgmisena haarasid kõik üksteisest jalgadega kinni ja kapteni ülesanne oli haarata 60 kg nukk. Kogu meeskond pidi kätega edasi aerutama ja basseini teise otsa jõudma.

Pärast seda oli koolitus läbi ja osalejaid said diplomi, mis tõestas, et nad olid selle koolituse läbinud. Kokkuvõttes oli lõbus ja õpetlik päev!

Kaisa, Triinu-Liis ja Emili,
8. klass

Print Friendly, PDF & Email