Neljas uus parvlaev sai ametlikult Piretiks

Autor: TS LAEVAD

Neljas ja viimane uutest parvlaevadest Piret sai täna Tallinna Vanasadamas ametlikult ristitud. Laevale andis pidulikul tseremoonial nime ristiema Mareli Ots, kes on Muhu saarel sündinud noor ja andekas Maaülikooli tudeng.

Ristiema õnnistas uue parvlaeva sõnadega: „Saagu su nimeks Piret! Too meile tuntust, too meile õnne, hoia meie meremehi, saarlasi ja muhulasi, kõiki kes sinuga seilavad.“

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson sõnas, et tal on siiralt hea meel viimane uutest parvlaevadest liinile saata. „Peatselt on kõikidel võimalik nelja uue parvlaevaga sõita ning saada osa heast teenindusest aastakümneid.“

Nimetseremooniale lisas muusikaga pidulikkust Tallinna Sadama koor ja Tallinna Sadama puhkpilliorkester.

Parvlaev Piret sai nime Saaremaa mütoloogilise kangelase Tõllu kaasa järgi. Piret hakkab reisijaid vedama Virtsu-Kuivastu liinil. Alus väljub esimest korda liinile 14. aprillil kell 10.15 Kuivastu sadamast.

Print Friendly, PDF & Email