Kabe meistritiitel kuulub Ivar Truule

Rein Kirst ja Ivar Truu mängisid järelmatši maakonna meistri tiitlile tavakabes, kuna põhiturniiril olid nad jäänud esikohta jagama.

Järelmatši kaks esimest partiid läksid viiki, neist esimene küll suurte seikluste järel, kui avangus võinuks otsustava ülekaalu saada Kirst, lõppmängus aga Truu. Seejärel jätkati ikka sama ajakontrolliga (25 minutit partiile pluss 10 sekundit iga käigu eest) esimese võiduni.

Kolmas partii väljus keskavangust nagu esimenegi ning jälle oli Ivar Truu avangus raskustes. Need klaarusid ära, kummalgi jäi lauale viis kivi ja mäng kaldus viigi poole. Siis tegi Rein Kirst pealtnäha normaalse käigu, mis osutus aga parandamatuks veaks – seis jooksis valge kasuks kokku.

Ivar Truu võitis ja saab nelja pronksi kõrvale esimese kulla. Välkkabes on ta kolme aasta eest meistriks juba tulnud.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email