Liisa Saaremäeli tunnustati Kristallkingakesega

KRISTALLKINGAKE: Liisa Saaremäel võttis rahvusvahelisel teatripäeval vastu auhinna, millega tunnustatakse noort teatriinimest.
ARGO INGVER/ekspress meedia

Kuressaarest pärit Eesti Draamateatri näitleja Liisa Saaremäel pälvis Kristallkingakese auhinna.

2001. aastal loodud Kristallkingakese rändauhind antakse kahele noorele teatriinimesele esimeste märkimisväärsete lavatööde eest. Lisaks Liisa Saaremäelile pälvis tänavu Kristallkingakese Eesti Rahvusballeti nooremsolist Marta Navasardyan.

Saaremäelile tõid Kristallkingakese järgmised rollid: Ariel lavastuses “Torm” (VAT Teater), osatäitmine lavastuses “… ja Sõna sai lihaks” (EMTA lavakunstikool), Dejanira lavastuses “Mirandolina” (VAT Teater), osatäitmine lavastuses “Idioot FM” (EMTA lavakunstikool), Neenu Moor ja Pille-Riin lavastuses “Ekke Moor” (Kuressaare Linnateater ja VAT Teater), Jane lavastuses “Veider orkester” (Tallinna Linnateater), Maša ja Emake lavastuses “Uhkus ja eelarve” (Endla teater), Celimene lavastuses “Misantroop” (Eesti Draamateater), Karin Luts lavastuses “Elagu, mis põletab!” (Adamson-Ericu muuseum) ning Olga ja Karolina lavastuses “Väljaheitmine ehk Ühe õuna kroonika”, tüdruk lavastuses “Becket ehk Jumala au”, tüdruk lavastuses “Mäed” ja Kate lavastuses “Armunud Shakespeare” (kõik Eesti Draamateater).

“Ma tahaks jutustada puudutavaid lugusid nii hästi kui võimalik, see võtab kokku kõik selle, kuhu ma tahaksin liikuda,” sõnas Liisa Saaremäel ja kinnitas, et parimad lahendused sünnivad koostööst, vahendas ERR.

Eesti Draamateatri näitleja on Saaremäel 2016. aastast. Samal aastal lõpetas ta Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli.

Võõras pole Liisa Saaremäel ka Saaremaa publikule. Nimelt etendati 2015. aasta suvel Kuressaare sadamaaidas Kuressaare Linnateatri ja VAT Teatri ühislavastust “Ekke Moor”, kus Saaremäel täitis kahte rolli. See oli ühtlasi lavakunstikooli XXVII lennu bakalaureuselavastus. Samal aastal pälvis Saaremäel Voldemar Panso nimelise auhinna.

Enne lavakunstikooli astumist õppis Saaremäel Saaremaa ühisgümnaasiumis, kus tegi kaasa Krevera näitetrupis.

Eesti teatri aastaauhinnad anti üle 27. märtsi õhtul Ugala uues teatrimajas. Aasta naispeaosatäitja laureaaditiitli pälvis vabakutseline näitleja Riina Maidre ja aasta meespeaosatäitja laureaaditiitli Endla teatri näitleja Märt Avandi. Möödunud aasta parimaks lavastajaks valiti Hendrik Toompere jr.

Print Friendly, PDF & Email