Haigekassa maksis kinni kolmandiku ületööst (3)

Haigekassa tasus Kuressaare haiglale veerand miljoni euro eest tehtud mullusest ületööst vaid 75 000 eurot, kirjutasid Meditsiiniuudised.

Kuressaare haigla juhatuse liikme Märt Kõlli andmeil moodustasid erakorraliselt hospitaliseeritud 58% hospitaliseeritute üldarvust. “Kuna erakorraliselt hospitaliseerituga seotud haigusjuht on patsiendi seisundi ja erakorralise diagnoosimisvajaduse tõttu ning muudel taolistel põhjustel kallim, tekitab see olukorra, kus keskmine juhuhind kujuneb planeeritust kallimaks,” ütles Kõlli.

Meditsiiniuudiste andmeil jääb haiglatel ületöö eest saamata kokku miljoneid eurosid. “Kuigi lepingumahtu ületava töö tegemine on haiglatele justkui vabatahtlik tegevus, siis reaalsuses ei ole erakorralise arstiabi mitteosutamine võimalik,” kirjutas Meditsiiniuudised.

Nii tehakse miljonite eurode eest tööd, millest haigekassa maksab haiglatele kinni vaid osa. Lepingumahtu kuni 5% ületav teenus makstakse välja ambulatoorses ja päevaravis koefitsiendiga 0,7 ning statsionaarses arstiabis 0,3. Sellest edasine ületöö tuleb haiglal lihtsalt kuludesse kanda.

Print Friendly, PDF & Email