Aivar Pohlakust saab Krimmi rahusaadik (3)

Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak hakkab 5. aprillist juhtima Euroopa jalgpalliliidu UEFA töögruppi, mis tegeleb Krimmi jalgpalliga, vahendab Eesti Päevaleht.

“Jalgpalliliitude juhtide kaasamine erinevatesse töögruppidesse ja komisjonidesse on UEFA-s tava­pärane. Olen ka noorte- ja amatöörjalgpalli komisjoni esimene aseesimees,” ütles Pohlak.

Teatavasti kuulub Krimmi poolsaar Ukraina koosseisu, kuid 2014. aastal okupeeris selle Venemaa. Seejärel hakkasid Krimmi meeskonnad kaasa lööma Venemaa tugevuselt kolmandas liigas, kuid UEFA keelas selle ukrainlaste kaebuse tõttu ära. Nii loodigi 2015. aasta märtsis töögrupp, mis tegeleb n-ö eri­tsoonis asuva ja ametliku rahvusvahelise tunnustuseta Krimmi jalgpalli valuküsimustega.

“Mul puuduvad isiklikud ambitsioonid, täidan üksnes UEFA ülesandeid,” märkis Pohlak.

Pohlak rõhutas inimliku suhtumise olulisust. “Kõike seda on tehtud ainult ühel eesmärgil: mitte võtta sealsetelt inimestelt keerulises poliitilises olukorras võimalust ja õigust jalgpalli mängida,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email