JUHTKIRI: Sõima poole vähem

Kasside ja kõikide teiste koduloomade eest peavad hoolitsema nende peremehed. Sellele on raske vastu vaielda. Paraku ei ole inimesed ühel meelel selles osas, mida looma eest hoolitsemine endast kujutab.

Ühed õigustavad oma tegevust: «Alati on ju nii olnud!» Teised peavad silmas looma huve või õigemini seda, mida tänapäeval looma huvideks peetakse. Kolmandad lähtuvad kes teab millest või lihtsalt ei hooli piisavalt. Kui teadmised puuduvad, saab pöörduda näiteks kohaliku loomakaitse ühingu poole. Kui sa seda aga ei tee ja hoolitsed oma looma eest valesti, siis hoia alt. Sind rünnatakse kogu avalikkuse jõuga. Tagasi ei hoita midagi.

See on kurb, kuna niisugused rünnakud jätavad loomakaitsjatest fanaatikute mulje, kelle kogu empaatiavõime kulub loomadele. Teised inimesed jagunevad nende silmis justkui kaheks – kas oled meiega või meie vastu. Loomade väärkohtlemist ei õigusta miski. Kellegi toores sõimamine ja ähvardamine tähendab aga sama madalale tasemele langemist.

Print Friendly, PDF & Email