Kabemeistri selgitab järelmatš

“Paras vanadekodu!” arvas Rein Kirst maakonna kabemeistrivõistluste alguses. Tõepoolest, neli osalejat viiest kuulub sünniaasta järgi M70+ vanuseklassi ja on maakonna tasemel edukalt mänginud juba ligi pool sajandit.

Esimeses voorus jättis Villu Kallas mahajäänud kivid õigel ajal välja arendamata ja Jaan Truu sai ähvardusi kombineerides kiire võidu. Jaanus Kiili ja Rein Kirstu partiis võttis Kiil initsiatiivi, kuid Kirst kaitses end hästi ja mäng rahunes viigiks.

Teises voorus püüdis Kirst Kallase samasse kallakavangu lõksu, nagu Kiil Ahti Lepa 2009. aasta meistrivõistlustel. Kui Kiil tookord viimasel hetkel eksis, siis Kirst lõpetas partii kindla võiduga. Ivar Truu ja Jaanus Kiili tasavägine mäng rahunes viigiks.

Kolmandas voorus eksis Jaan Truu viigilises, kuid täpset mängu nõudnud lõppmängus Kirstu vastu ning viimane sai väärtusliku võidu. Kui Kallas Ivar Truule lihtsa löögiga kivi kaotas ja alistus, oli Kallase seis tegelikult juba väga raske.

Kaotus tabelis, otsustas Jaan Truu Ivar Truu vastu mängida teravalt ning saigi lauale mõlemale tundmatu seisu. Kui hea Jaani seis korraks oli, sai ta alles pärast analüüsis aru. Aga šanss jäi kasutamata ning mõne käigu järel eksis ta otsustavalt. Kallas tegi Kiili vastu ühe “teise sordi” käigu ja jäi halvemusse. Tegelikult Kiilil võitu polnud, kuid vastast tublisti kimbutada oleks ta küll saanud. Mäng rahunes viigiks.

Viimases voorus tuli Kiil Jaan Truu vastu mängides avangust rahuldavalt välja, kuid jätkas liiga passiivselt ja jäi suurde halvemusse. Vastase mäng polnud laitmatu, kuid võiduks siiski piisav. Kirst ja Ivar Truu mängisid üht kiil­avangu varianti, milles mõlemal on suur kogemus. Seekord neil teineteist üllatada ei õnnestunud ja viik oli loogiline tulemus.

Nii said selgeks vaid tagumised kohad: 3. Jaan Truu 2 p, 4. Jaanus Kiil 1,5 p ja 5. Villu Kallas 0,5 punkti. Võrdselt 3 punkti kogunud Rein Kirstul ja Ivar Truul seisab ees järelmatš maakonna meistri tiitlile.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email