FC Kuressaarele Tartus vajalik võit

Pruukis FC Kuressaarel Eesti meeste jalgpallimeistrivõistluste esiliigas võõrsil Tartu JK Welco vastu vaid 0 : 1 kaotusseisu jääda, kui seitse minutit hiljem juhiti juba ise 2 : 1 ja võideti lõpuks ka mäng 3 : 1.

Tartu Annelinna kunstmurustaadionil mängitud kohtumises viis Mikk Valtna võõrustajad 35. minutil 1 : 0 juhtima, kui kaitsjad läksid liiga optimistlikult palli vahelt lõikama ja kastis vabaks jäänud ründaja kasutas oma võimaluse ära.

Aga vaevalt kaks minutit hiljem lõi Tõnis Koppel 1 : 1, kui saatis 35 meetrilt palli vastaste väravalati alla. Kolm minutit enne poolaja lõppu tegi ta juba seisuks 2 : 1, kui jõudis enne Welco väravavahti lahtise pallini ja palli võrku lükkas.

Meeskonda juhendanud Martti Pukk ütles, et kuigi soojendusel tundusid mehed pikast sõidust uimased, alustati mängu siiski hästi. Rünnakul teeniti nurga- ja karistuslööke ning avavärav oli õhus. “Welco kosus tasapisi ja kasutas oma võimaluse ära,” lausus ta. “Meie mehed pead siiski norgu ei lasknud, jätkasid samamoodi ja päris kiirelt tulime kaotusseisust välja.”

Teisel poolajal rullus väljakul võrdsete vastaste kohtumine, kus head võimalused skoori teha olid Amor Luubil ja Mario Sternil, väljakuperemehed Kure väravas seisnud Enri Nurmikule ohtlikuks ei saanud. Mängu lõppskoori vormistas 88. minutil Sander Laht, kui realiseeris Maarek Suursaare täpse tsenderduse.

“Kui Welcot Tartus võidame, peab rahul olema,” märkis Martti Pukk. “Kuigi nüüd tuleb kahenädalane paus, peame aktiivsed olema ja kindlasti saab juurde panna, et kodus Levadia duubli vastu samas rütmis jätkata.”

Järgmine mäng on Kuressaare kunstmurustaadionil neljapäeval, 30. märtsil kell 19 Tallinna FC Levadia U21-ga.

Print Friendly, PDF & Email