453 saarlasel on madalapalgalise toetus taotlemata

Maksu- ja tolliameti (MTA) andmetel on kuni kuu lõpuni võimalus taotleda madalapalgalise tulumaksu tagasimakset üle Eesti veel 20 000 inimesel, kes ei ole seni esitanud oma tuludeklaratsiooni ega tagasimakse taotlust.

Saarte Häälele ütles MTA pressiesindaja Mailin Aasmäe, et Saare maakonnas on tuludeklaratsioon ja kõnealune taotlus esitamata veel 453 inimesel.

MTA maksude osakonna juhataja Evelyn Liivamägi sõnul on taotlust mittetäitnute seas palju neid, kes eelmistel aastatel ei ole pidanudki tuludeklaratsiooni esitama ja seetõttu on see neil ka tänavu tegemata jäänud. “Alates järgmisest nädalast saadame nendele inimestele ka otsepostituse, et nad oma tuludeklaratsiooni sel aastal täidaksid,” märkis Liivamägi.

Ta lisas, et kui täisealine inimene on eelmise aasta jooksul töötanud täiskohaga vähemalt kuus kuud ja saanud brutotulu kokku alla 7817 euro, siis võiks kindlasti enne 31. märtsi e-MTAs oma tuludeklaratsiooni kinnitada. “Kui pärast seda avaneb võimalus esitada ka madalapalgalise tagasimakse taotlus, siis kinnitada ka see,” lisas Liivamägi.

Eilse seisuga on madalapalgalise tagasimakse taotluse esitanud üle Eesti 67 000 inimest, kellele kuulub hetkeseisuga tagastamisele 24,7 miljonit eurot. Lõplik tagasimakstav summa selgub mais, kui MTA arvutab kontrollitud tuludeklaratsioonide andmete põhjal välja toetuse suuruse ja alustab väljamaksete tegemist.

Print Friendly, PDF & Email