Tehnika tänaval lekkis vedel lämmastik (TÄIENDATUD)

IRINA MÄGI

Kolmapäeva õhtul sai häirekeskus teate Kuressaares Tehnika tänaval asuvast susisevast tsisternist, kust imbus välja auru. Selgus, et tegu oli vedelat lämmastikku sisaldava lekkiva tsisterniga.

15. märtsil anti häirekeskusele teada, et Kuressaares Tehnika tänaval on tööstushoone läheduses asuva tsisterni juures kuulda susinat ja sealt tuleb välja ka auru. Päästjad selgitasid välja, et tegemist oli vedelat lämmastikku sisaldava tsisterniga, mis hakkas tühjenema, ja ventiili vahelt lekkis lämmastikku ka väliskeskkonda. Päästjate sõnul ei ole lämmastik õhku levides ohtlik, kuid aurupilve sisse minna ei tohi, sest see võib tekitada külmakahjustusi.

Olukorda jäid sündmuskohale jälgima ettevõtte töötajad.

Täiendatud 17.03 kl 15.41

Incapi Kuressaare tehase hooldusjuht Taavi Haandi:

Kolmapäeva, 15. märtsi õhtul, Tehnika tänaval Incap Electronics Estonia OÜ territooriumil aset leidnud olukorra näol, kus ettevõtte parkimisplatsil võis näha auru, ei olnud tegu lekkega, vaid igati plaanipärase olukorraga, millest oli eelnevalt teavitatud ka häirekeskust.

Nimelt laseb ettevõtte territooriumil asuv vedellämmastiku mahuti iga teatud perioodi tagant välja aja jooksul tekkinud ülerõhu. Üldjoontes toimub see protsess märkamatult, kuid teatud välise õhu temperatuuri mõjul võib sellega kaasneda ka mõningal määral auru. Kogu antud protsess on inimestele täiesti ohutu. Samuti ei kujuta endast ohtu välisõhku sattuv lämmastik, mis moodustab meie sissehingatavast õhust 78%.

Incap Electronics Estonia OÜ tänab antud olukorrale tähelepanu juhtinud möödakäijaid ja palub, et ka edaspidi, kui ettevõtte territooriumil märgatakse kahtlast olukorda või tegevust, sellest kindlasti märku antaks!

Print Friendly, PDF & Email