Auhinnatud pööning

Triin on oma ideede realiseerumisega vägagi rahul. Loomulikult on majas veel tööjärge küllaga.
Foto: ERAKOGU

20. korda toimuval Kodukirja kodukonkursil “Aasta kodu” pälvis remondipreemia Triin Tisler Kuressaarest, kes andis värske ilme 1960-ndail ehitatud vanaisa maja ülemisele korrusele. Preemiaks on 1000 euro väärtuses tööriistu firmalt AEG Powertools.

Idee sünd?

See 60-ndatel vanaisa poolt ehitatud maja teine korrus on kogu minu lapsepõlveaja seisnud tühjana, sest ei olnud lihtsalt võimalusi selle väljaehitamiseks.

2015. aasta aprillikuus, pärast maja kaasomandiõiguse ostmist ja mandrilt Saaremaale kolimist oli eesmärgiks renoveerida teine korrus ja seada sisse mõnus elamine. Oli kindel soov luua avar, valgusküllane, hubane ja eelkõige mulle privaatne ruum, kus on olemas kõik eluks vajalik.

Kuna esimesel korrusel asub elutuba, kaks magamistuba, köök, tualett ja panipaigad, siis taotlesin ülemisele korrusele võimalikult väheste vaheseinteta/usteta ruumi, mis annab loomingule ja inspiratsioonile vabad käed.

Just tänu sellisele mõttelaadile soovisin laepennid avatuks jätta, taaskasutada eelnevalt põrandal olnud laudu, seinad valgeks võõbata ja kasutada valget puitu.

Mulle meeldib naturaalsus, samas lihtsus modernsemas võtmes, segatuna boheemlasliku elustiiliga. Võimalikult palju kasutan taaskasutatavat mööblit (käin nendes poodides väga tihti), sest väldin ületarbimist ja asjatut äraviskamist. Asjadele saab anda uue elu, vaja on ainult tahtmist ja püsivust.

Loe edasi Oma Kodu kevadnumbrist

Print Friendly, PDF & Email