Saarlane tituleeriti Eesti parimaks helirežissööriks (2)

Tragikomöödia “Päevad, mis ajasid segadusse” helirežissöör, Kuressaarest pärit Matis Rei võitis Eesti filmi- ja teleauhindade jagamisel parima helirežissööri auhinna.

Triin Ruumeti lavastatud mängufilm “Päevad, mis ajasid segadusse” oli võidukas tervelt kuues kategoorias, muu hulgas pälviti parima mängufilmi auhind. Parima helirežissööri kategoorias oli nominent veel Horret Kuus mängufilmidega “Ema” ja “Polaar­poiss”. Eesti filmi instituut jagas Eesti filmi- ja tele­auhindu esmakordselt. Tseremoonia toimus Tallinnas Nordea kontserdimajas.

Kuressaare gümnaasiumi vilistlane Matis Rei on lõpetanud helirežii eriala Tallinna Ülikooli Balti filmi- ja meediakoolis. Samal erialal omandas ta magistrikraadi Inglismaal Riiklikus Filmi- ja Televisioonikoolis. Mullu pälvis ta maailma helirežissööride hulgas enim hinnatud auhinna Golden Reel Award tudengifilmide helimontaaži kategoorias filmis “Fulfilament” tehtud töö eest. Eesti filmidest on ta töötanud veel näiteks “Supilinna Salaseltsi” (2015) ja “Risttuules” (2014) valmimise juures. Esimese puhul oli ta üks helirežissööridest ja teise puhul helioperaator.

Print Friendly, PDF & Email