Tornimäe rahvamaja tähistab 30. aastapäeva

Tornimäe rahvamaja ehitati kolm aastat ja see avati 1987. aasta 7. märtsil suure peoga, kus osales üle 400 inimese.

Tornimäe rahvamaja juhataja Krista Riik ütles Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et juubelipidu otsustati siiski korraldada nädala lõpus. See algab 10. märtsil kell 20. Tantsuks mängib Pärnu bänd Härra Kuu ja tantsuvaheajad sisustavad Tornimäe rahvamaja ringid. Riigi sõnul tegutseb rahvamajas praegu koos laste ja noorte ringidega 14 ringi. Juubeliks koostas ta ka teatmiku, kust saab lugeda erinevate ringide tegevusest aastate jooksul. Peole ooda­takse sõpru kõikjalt üle Saare- ja Muhumaa, märkis rahvamaja juhataja.

Oluline mees Tornimäe rahvamaja sünniloos on kunagise Pöide sovhoosi direktor Kaarel Paulus. “Oli tähtis mees sel ajal, kes suutis välja kaubelda palju asju,” märkis Riik. Paulusele olla pakutud tüüpprojekti, kuid tema lausunud, et tüüpprojekti järgi ehitatakse sigalaid. Tornimäe rahvas tahtnud aga korralikku klubi, mille ta ka sai. Maja projekti autor oli Boris Mirov. Hiljem on rahvamaja ka remonditud. Viimati uuendati katlamaja ja remonditi katust.

Print Friendly, PDF & Email